Spennende NM-finale i taktekking

10.06.2015


Det var stort oppmøte og høy spenning på årets norgesmesterskap i taktekking på Gardermoen. Icopal gratulerer Takentreprenøren med seieren.

I forbindelse med Norges største takmesse i helgen konkurrerte flere hundre av landets fremste fagfolk på tak om NM-tittelen. Arrangementet fant sted på konferansesenteret The Qube på Gardermoen, hvor det også var stands fra de fleste leverandørene til taktekkere landet over.

– Taktekking er en fysisk krevende jobb, men det gjelder ikke bare å bli raskt ferdig. Her i NM dømmes det ikke bare ut fra hvor mye man får gjort på kort tid, men også graden av samarbeid, kvalitet på utførelse, og lagenes sikkerhetsfokus. Det er altså en totalvurdering av jobben, som avsluttes med teoretisk del, forteller Glenn Sørlie, som leder IcopalTaks ni avdelinger og som stilte med flere lag i konkurransen.

Ute på konkurransegulvet var det tung tilstedeværelse av Icopal-folk, og taktekkerne fra medlemsbedriftene i Team Icopal var godt representert. Til slutt klarte både IcopalTak Fjellhamar og IcopalTak Kristiansand å ta seg helt til finalen. Bergens-bedriften Takentreprenøren leverte den beste prestasjonen og ble kåret til Norgesmester på banketten fredag kveld.
Foto © Øystein Helmersen
– Det er kjempegøy å være her, og vi er svært fornøyde med å ha kommet til finalen. Dette er jo en dagligdags jobb for oss, men med publikum til stede våkner konkurranseinstinktet, forteller Per Smedbakken fra IcopalTak Fjellhamar.

– Dette er første gang vi deltar, og vi tre som er på laget har faktisk aldri jobbet sammen før, men dette fristet til gjentagelse. Og hvis vi blir med neste gang, så blir det kanskje ikke like skummelt med så mange som står og ser på, nå som vi har prøvd dette her en gang, humrer han.

- Icopal gratulerer de verdige vinnerne, og håper å se dem igjen i neste NM-finale. Medlemsbedriftene i Team Icopal kommer sterkere tilbake neste år, lover leder for taktekkerkjeden Team Icopal, Jørn Davidsen.

- Selv om konkurransen er viktig og spennende, er det viktigste med et slik arrangement å gjenreise stoltheten rundt taktekker-yrket. Vi behøver økt rekruttering i hele Norge, og håper at en slik markering og feiring som vi har sett i helgen, kan bidra til at flere ser hvor viktig og givende denne jobben faktisk er. Team Icopal skal styrke seg over hele landet og vi oppfordrer potensielle medlemsbedrifter å sjekke www.teamicopal.no, og kontakte oss sier Davidsen.

Les mer på www.teamicopal.noOm Icopal

Icopal utvikler, produserer og markedsfører kvalitetsbyggevarer, som takpanner, takrenner, vindsperrer, piper, grunnplater m.m., for bygg og anlegg. Icopal as ble grunnlagt i 1895 på Fjellhamar med navnet Fjeldhammer Brug. Icopal er i dag medlem i det internasjonale Icopalkonsernet med hovedkontor i København og med selskaper i mange land i Europa og USA. Konsernet er Europas største og mest kompetente tilbyder av løsninger for tette tak. Icopal er en «multi-material supplier» og leverer både bitumen og PVC-produkter.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Jørn Davidsen, avd.leder Icopal Proff
901 77 867
nojda@icopal.com

Andreas Thue, kommunikasjonsrådgiver for Icopal
99 15 33 34
andreas@iteo.no


 


teamicopal-background